Op maandag 20 juni wordt er voor de 25ste keer de jaarlijkse ‘Ride to Work Day’ gehouden ter promotie van de motor en scooter als vervoermiddel.

Jaarlijks geven tijdens de ‘Ride to Work Day’ wereldwijd meer dan een miljoen motorijders gehoor aan de oproep om op deze speciale dag met de motor naar het werk te gaan om de voordelen daarvan aan te tonen, zeker ook voor woonwerkverkeer.

Het doel van de initiatiefnemers is om erkenning van het grote publiek te krijgen voor de vele voordelen die het vervoer met een gemotoriseerde tweewieler biedt. Volgens de (non-profit) organisatie verbruiken motorfietsen en scooters minder grondstoffen per km dan de auto en nemen minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen.

Voor honderdduizenden forensen zijn motorfietsen en scooters dan ook een economische, efficiënte en maatschappelijk verantwoorde vorm van mobiliteit die energie bespaart, de files vermindert en een breed scala aan andere publieke voordelen oplevert.

Net als afgelopen jaar roept de organisatie ook dit jaar vooral stadsbestuurders op om dit evenement te ondersteunen door het beschikbaar stellen van gratis motor- en scooterparkeerplaatsen op gemeentelijk grond en betaalde parkeerplaatsen.RTW_Logo_color_3inchtrans